Суд продовжив розслідування справи про хабар судді з Черкас

Читать на русском
Столичний райсуд дозволив продовження розслідування кримінального провадження за фактом хабара судді з Черкас.
Володимир Пономаренко

Суд продовжив до 27 грудня термін досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою судді Апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренко в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Семак просив суд продовжити досудове розслідування в справі на місяць. За його словами, термін розслідування необхідно продовжити, оскільки необхідно провести ще низку слідчих дій.

Як відомо, 27 серпня детективи НАБУ спільно із СБУшниками викрили на отриманні неправомірної вигоди суддю Пономаренка. За версією слідства, підозрюваний вимагав та отримав неправомірну вигоду від місцевого жителя за вплив на суддю одного з районних судів Черкаської області, щоб той ухвалив рішення про непритягнення мешканця до адміністративної відповідальності за водіння в стані алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, суд призначив експертизу «міченого хабара» у справі судді з Черкас. Також суд заарештував «хабар» Пономаренка. Раніше Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: