Суд призначив експертизу «міченого хабара» в справі судді з Черкас

Читать на русском
У Національному бюро ініціювали експертизу грошових коштів, вручених судді з Черкас у вигляді хабара.

Суд призначив експертизу «міченого хабара», врученого підозрюваному детективами НАБУ судді Апеляційного суду Черкаської області Володимиру Пономаренку у вигляді неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко за результатами розгляду клопотання Національного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні детектив вказував, що під час затримання судді Пономаренка у нього в шортах знайшли 30 тисяч гривень, які були ідентифіковані як предмет неправомірної вигоди. За інформацією НАБУ, зазначені кошти були заздалегідь вручені свідку й вкриті спеціальним засобом – люмінофором, який світиться у світлі ультрафіолетової лампи.

У зв'язку з цим детективи просили суд санкціонувати проведення експертизи, на вирішення якої поставити наступні питання: чи є сліди люмінофорому на зазначених грошових банкнотах, чи є сліди цього засобу на руках і шортах судді Пономаренка, а також чи є ці банкноти справжніми грошима?

Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ затримало на отриманні неправомірної вигоди суддю Пономаренка. Пізніше йому повідомили про підозру. Також Вища рада правосуддя відсторонила суддю Пономаренка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: