Захист Януковича домагається скасування всіх підозр екс-президенту

Читать на русском
Підозри проти колишнього президента недійсні, оскільки не були йому вручені особисто, вважають адвокати.

Адвокати колишнього президента Віктора Януковича заявляють, що Генеральна прокуратура публічно визнала, що висунуті йому підозри недійсні, і стверджують, що він не є підозрюваним у жодній кримінальній справі в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган в одному зі своїх постів у Facebook, а також заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю та ЗМІ Андрій Лисенко від імені Генеральної прокуратури поінформували, що нездійснення особистого вручення повідомлення про підозру свідчить про порушення процесуального законодавства, а особи, щодо яких були здійснені спроби повідомлень про підозру з такими порушеннями, не вважаються підозрюваними в розумінні статті 42 Кримінального процесуального кодексу України», - розповів адвокат Віталій Сердюк.

За його словами, Януковичу не було вручено жодну підозру.

«Оскільки підозри Віктору Януковичу не вручені в установленому порядку, вони повинні бути скасовані. І, оскільки високопоставлені співробітники Генеральної прокуратури, що відповідають за її публічну позицію, це підтвердили, ми звернулися в ГПУ з вимогою негайно їх скасувати», - наголосив Сердюк.

Нагадаємо, 24 січня районний суд Києва заочно засудив Януковича до 13 років позбавлення волі. Згідно з вироком, Янукович визнаний винним за статтями державна зрада і пособництво у веденні агресивної війни, але виправданий за статтею замах на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки.

На вирок Януковичу було подано п'ять апеляцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: