Справу Януковича знову передали до апеляційного суду

Читать на русском
Справу колишнього президента про держзраду відправили до Київського апеляційного суду на розгляд всіх поданих апеляційних скарг.

Оболонський райсуд Києва вдруге скерував справу про держзраду екс-президента Віктора Януковича до Київського апеляційного суду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар Оболонського райсуду Києва Інна Свинаренко, повідомляє Укрінформ.

Суд не змінив вирок про держзраду ЯнуковичаОболонський районний суд Києва відмовив адвокатам екс-президента Віктора Януковича в виправлення описок у вироку по справі про державну зраду.

Вона нагадала, що цю справу вже неодноразово скеровували в Київський апеляційний суд, однак вона була повернута назад у зв'язку з тим, що представники обвинуваченого подавали заяви про виправлення описок, допущених, на їхню думку, у вироку суду, і подавали заяву про роз'яснення рішення суду.

«У зв'язку з необхідністю розгляду судом першої інстанції справу було повернуто. Вже ми розглянули і заяви про виправлення описок, подані адвокатами, і заяви про роз'яснення рішення суду. Ми відмовили захисникам, дочекалися закінчення строку на апеляційне оскарження, зібрали апеляційні скарги, всі представлені, і справа поїхала до Київського апеляційного суду на розгляд всіх поданих апеляційних скарг», - зазначила Свинаренко.

Як повідомлялося, вперше справу Януковича повернули до суду через помилки. Апеляційний суд повернув матеріали справи колишнього президента до Оболонського районного суду столиці для виправлення описок та роз'яснення вироку. Перед цим захист Януковича подав п'ять апеляцій на вирок екс-президента до 13 років в'язниці. Про це йдеться в інформації на сайті суду.

Нагадаємо, 24 січня районний суд Києва заочно засудив колишнього президента Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі. Згідно з вироком, Янукович визнаний винним за статтями Державна зрада і Пособництво у веденні агресивної війни, але виправданий за статтею Замах на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: