ВР повернеться до розгляду «мовного» закону після виборів

Читать на русском
Верховна рада України повернеться до розгляду мовного закону після другого туру виборів президента України.

Верховна рада України повернеться до розгляду «мовного» закону після другого туру виборів президента України.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Парламент розглянув 80% правок до «мовного» законуВерховна рада розглянула 80 відсотків поправок до другого читання мовного закону – законопроекту про функціонування української мови як державної – в середу, 10 квітня.

Так, під час пленарного засідання парламенту в п'ятницю, 12 квітня, нардепи не розглядали правки до закону.

«Хочу нагадати вам, що наступного тижня народні депутати України працюють із виборцями, у тиждень з 15 по 19 квітня народні депутати працюють у комітетах, комісіях і фракціях. Чергове пленарне засідання Верховної ради України відбудеться у вівторок, 23 квітня», – нагадала перед закриттям перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко та подякувала нардепам за роботу над правками цього тижня.

Нагадаємо, Рада розглянула майже 90% поправок до другого читання «мовного» закону – законопроекту «Про функціонування української мови як державної» – в четвер, 11 квітня. Зокрема, нардепи в четвер розглянули 1832 правки з 2082, поданих до закону до другого читання. Таким чином, зараз розглянуто 88% поправок.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що в тиждень завершення розгляду поправок і голосування за «мовний» закон не підписуватиме відпустки народним депутатам. Голова парламенту зазначив, що Рада проголосує «мовний» закон наступного пленарного тижня, який стартує 23 квітня, тобто після другого туру виборів президента.

Додамо, голова комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький виключив, що «мовний» закон провалять після виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: