У Росії оголосили Гриценка в розшук

Читать на русском
Слідчий комітет РФ просить суд заарештувати заочно колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка.
Фото «Днепр Час».

Слідчий комітет РФ просить суд заарештувати заочно колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка, котрого звинувачує в публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє російське видання ТАСС, посилаючись на прес-секретаря суду Юнону Царьову.

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки ховає ГриценкоСлово і Діло розбиралось, які обіцянки не виконав кандидат у президенти Анатолій Гриценко.

«До Басманного суду Москви надійшло клопотання слідчих органів про обрання щодо А. Гриценка заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Він оголошений у міжнародний розшук», - сказала представник суду, не уточнивши дату засідання.

За словами Царьової, Гриценко заочно пред'явлено звинувачення за двома епізодами ч. 205.2 КК РФ ( «Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет»).

Нагадаємо, колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка підозрюють у закликах до терактів на території Росії. Відповідну кримінальну справу порушив Слідчий комітет Російської Федерації.

Раніше в Росії відкрили нові справи проти бійців ЗСУ. Їх звинувачують в обстрілі Зайцевого, Горлівки, Донецька, Докучаєвська та інших українських населених пунктів.

У травні Слідком РФ порушив справу проти українських прокурорів. Їх звинувачують у тому, що вони завели справи проти російських суддів, які схвалили анексію Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: