У Росії порушили справу проти Гриценка

Читать на русском
У Слідкомі розслідують дві заяви українського екс-міністра з нібито закликами до терористичної діяльності на території РФ.

Колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка підозрюють у закликах до терактів на території Росії. Відповідну кримінальну справу порушив Слідчий комітет Російської Федерації.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на офіційному сайті СК РФ.

Анатолій ГриценкоГолова партії «Громадянська позиція»

Відомство розслідує кілька епізодів з нібито закликами Гриценка до терористичної діяльності на території Росії. Зокрема, один із таких закликів, як зазначено в повідомленні, екс-міністр озвучив 2 липня 2018 року в ефірі одного з українських телеканалів.

У СК заявили, що за результатами слідчих дій, портретних і лінгвістичних експертиз встановлена причетність Гриценка до аналогічної заяви 16 липня 2014 року, коли «Гриценко виступив із публічним закликом до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації шляхом підриву залізничних поїздів».

«За цим фактом щодо Анатолія Гриценка порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності)», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Анатолію Гриценку заочно пред'явили звинувачення.

У СК РФ уточнили, що згідно зі ст. 12 КК РФ, іноземні громадяни, що не проживають постійно в Російській Федерації, які скоїли злочин за її межами, спрямований проти інтересів Росії, підлягають кримінальній відповідальності за російським законодавством.

Раніше в Росії відкрили нові справи проти бійців ЗСУ. Їх звинувачують в обстрілі Зайцевого, Горлівки, Донецька, Докучаєвська та інших українських населених пунктів.

У травні Слідком РФ порушив справу проти українських прокурорів. Їх звинувачують у тому, що вони завели справи проти російських суддів, які схвалили анексію Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: