Слідком РФ порушив справу проти українських прокурорів

Читать на русском
Щодо працівників військової прокуратури України завели справу за те, що вони порушили справу проти російських суддів, які схвалили анексію Криму.

У Росії Слідчий комітет завів кримінальні справи на низку прокурорів, які, своєю чергою, порушили справи проти 19 суддів Конституційного суду РФ.

Як передає «Слово і Діло», про це у вівторок, 8 травня, повідомляє РІА «Новости».

Слідчий комітет Росії відкрив нові кримінальні справи проти ЗСУЗа версією слідчих слідчого комітету Росії, українські військові винні в тому, що один цивільний житель загинув і четверо, серед яких вагітна жінка, отримали поранення.

«Порушена кримінальна справа щодо заступника начальника відділу Головної військової прокуратури України ... Вадима Приймачка та інших працівників цього відомства. Вони підозрюються в притягненні завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності з обвинуваченням особи у скоєнні особливо тяжкого злочину», – сказала журналістам офіційна представниця СК РФ Світлана Петренко.

На думку російського слідства, Приймачок разом із колегами «незаконно притягнув до кримінальної відповідальності 19 суддів КС РФ».

«Приймачок не міг не усвідомлювати, що дії російських суддів не містять ознак якогось злочину, а навпаки, їхні рішення ухвалювалися відповідно до норм вітчизняного та міжнародного права», – заявила Петренко.

Раніше Слідком РФ порушив справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Як повідомлялося, в РФ відкрили кримінальні справи щодо військових дій на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: