У Мін'юсті розповіли, скільки українців змінили місце голосування

Читать на русском
Понад 100 тисяч українців змінили місце голосування, щоб мати можливість зробити свій вибір у другому турі виборів президента України.

Понад 100 тис. українців змінили місце голосування, щоб мати можливість зробити свій вибір у другому турі виборів президента України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, виступаючи на форумі з безпеки в Києві.

Другий тур виборів-2019: чи є електоральний резерв у кандидатівЗа даними підрахунку голосів і результатами екзит-полів до другого туру президентських виборів-2019 виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

Міністр повідомив, що понад 300 тис. українців змінили адресу перед першим туром голосування.

«Зараз ми повинні зробити все, щоб другий тур президентських виборів відбувся також у найкращих демократичних традиціях. Незважаючи на те, за кого проголосують громадяни, Україні потрібен легітимно обраний президент, якому будуть довіряти всередині країни і якого визнають у світі», - сказав він.

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія затвердила розподіл коштів державного бюджету України, виділених на підготовку і проведення виборів з урахуванням видатків для підготовки і проведення другого туру 21 квітня 2019 року на загальну суму 2 млрд 354 млн 880 тис. гривень.

Додамо, ЦВК сформувала склад 199 окружних виборчих комісій для організації підготовки та проведення повторного голосування у другому турі виборів 2019.

Другий тур президентських виборів, в якому візьмуть участь Петро Порошенко та Володимир Зеленський, відбудеться 21 квітня.

Результати голосування мають бути встановлені не пізніше 1 травня, а офіційно оприлюднені – ще за три дні.

Протягом 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів має відбутись інавгурація, тобто до 3 червня.

Як відомо, країна обговорює кілька речей: можливі дебати Володимира Зеленського і президента Петра Порошенка, аналізи та стадіон. Якщо раптом ви не в курсі, як виборча кампанія докотилася до цієї точки, «Слово і Діло» нагадає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: