Соціологи оприлюднили новий президентський рейтинг: що думають у соцмережах

Читать на русском

За результатами останніх опитувань, за Зеленського готовий проголосувати 51 відсоток українців, за Порошенка – 21 відсоток. Зібрали реакцію соцмереж.
Слово і Діло

За десять днів до другого туру президентських виборів соціологи групи «Рейтинг» оприлюднили результати опитування про те, за кого українці планують голосувати. Згідно з результатами, 51% громадян підтримує Володимира Зеленського.

За чинного главу держави Петра Порошенко має намір віддати голоси 21% респондентів. 18% опитаних ще не визначилися, 10% – голосувати не планують.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про нові рейтинги.

«Соціологія показує, що дива не буде. Кількість голосів за Зеленського буде мінімум у два, а може, і в три рази вище за підтримку Порошенка. Неіснуюча «Слуга народу» з «Батьківщиною» плюс аваковці в ще невідомому форматі зможуть мати разом більшість або близько до того. Плюс Бойко з Медведчуком радісно даватимуть голоси за розворот у всіх ключових питаннях. Що це означає? Їм має протистояти інтелектуальна й по-хорошому агресивна у відстоюванні національних інтересів фракція», – написав Вахтанг Кіпіані.

«Схоже, всім затятим противникам і прихильникам Порошенка потрібно починати звикати до думки, що Зеленський – наш новий президент. Народ вирішив піти All in... Насправді після його перемоги, яка напевно, ну як напевно – на 99%, відбудеться, найважливішими будуть перші 100 днів. Я б не чекав глобальних змін одразу, адже в спадок йому дістанеться і стара система, і держапарат, і старий парламент. У підсумку відсутність яскравих результатів може перерости в якесь розчарування, що позначиться на осінніх виборах до ВР», – вважає Максим Праздніков.

«Зеленському можна було взагалі сидіти в бункері протягом трьох тижнів і нічого не робити, тому що є величезний відрив після першого туру, перетікання електорату від інших кандидатів, запит на нові обличчя. Порошенко не здався й бореться до останнього, але він не зміг переламати докорінно ситуацію й створити диво. Будьмо реалістами. Готуємося до президента Зеленського. Катастрофи, сподіваюся, не станеться. Хоча комік без політичного досвіду – це для молодої й нестійкої демократії швидше загроза, ніж можливість. Особливо в умовах війни з потужним агресором – Російською Федерацією», – написав Олексій Мінаков.

«Звичайно, й для Зеленського також не все просто. 83% хочуть радикальних змін у країні – хто б що не вкладав у цей термін. А це дуже серйозний запит і дуже серйозна відповідальність. Жодна влада вже не зможе діяти так, як раніше. І змін, очевидно, виборець чекає зараз, а не «колись потім, коли всі проблеми вирішимо». Ба більше, вибудовувати легітимність влади на старих схемах також не вийде. Вже розбурхали суспільство цими «змінами», – написав Петро Олещук.

«Народ готовий проголосувати за чергову золоту таблетку. Частково – в піку всій старій політбратії, частково – в піку президенту особисто, частково – в піку курсу. Люди роблять велику помилку. Але це наша спільна відповідальність. Відповідальність влади. Відповідальність громадянського суспільства. Ми воювали один з одним. Обманювали одне одного. Не чули один одного. І поки всі програли. Наша справа – піти й проголосувати. Обов'язково. Навіть за рахунку 0-4 потрібно догравати останні 15 хвилин. Раптом щось станеться», – написав Юрій Богданов.

«83% респондентів вважають, що Україні сьогодні потрібні радикальні зміни. Лише 6% хочуть, щоб усе залишалося так, як є. Ці 6% і є реальний рейтинг Порошенка, очищений від ідеологічної мішури та передвиборних подачок», – написав В'ячеслав Чечило.

Нагадаємо, в нас можна прочитати всю історію з дебатами між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: