Капітана арештованого судна «Норд» оголосили в розшук

Читать на русском
Оболонський районний суд Києва 12 квітня ухвалив оголосити в розшук капітана керченського судна Норд Володимира Горбенка.

Оболонський районний суд Києва 12 квітня ухвалив оголосити в розшук капітана керченського судна «Норд» Володимира Горбенка.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Крим.Реалії».

Суд прийняв соответсвенное рішення після того, як Горбенко знову не з'явився на судове засідання. Представник Прокуратури попросив суд припинити справу і оголосити в розшук капітана керченського судна «Норд».

Прокурор надав суду відповідь СБУ на запит Прокуратури АРК, в якому повідомляється, що Горбенка не змогли доставити на судове засідання шляхом примусового приводу, оскільки той знаходиться в аннексированном Криму.

Адвокат обвинуваченого Дмитро Щербина виступив проти клопотання звинувачення, заявивши, що точних даних про місцезнаходження Горбенко прокуратури і суду немає.

Суддя Оболонського районного суду Києва Сергій Родіонов прийняв сторону звинувачення, оголосив Володимира Горбенка в розшук і призупинив справу.

Раніше стало відомо, що в лютому капітан арештованого судна «Норд» повернувся в Крим. Горбенко розповів російським ЗМІ, що поїхав в Крим по російському паспорту. Він також додав, що у нього не було ніяких обмежень на виїзд з України.

Пізніше російська влада відмовилася коментувати роль спецслужб в поверненны капітана «Норду» у окупований Крим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: