Дебати між Зеленським і Порошенком: який сценарій можливий

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Із технологічної точки зору, Зеленському дебати взагалі не потрібні. Варіант шоу-дебати – ще більш-менш, але не предметна дискусія.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олексій Голобуцький.

«Зеленському дебати не потрібні. На дебатах він з'явитисялише в тому разі, якщо команда переконається, що навіть за найгірших обставин усе одно буде великий розрив і Зеленський зможе перемогти», – зазначив Голобуцький.

Також команді Зеленського можуть бути потрібні дебати для майбутнього, додав він.

«По-перше, в Зеленського немає перемоги в першому турі. По-друге, половина електорату голосує взагалі не за нього, а проти Порошенка. Отже, для того, щоб мати хоч якийсь імідж людини, готової займатися політикою, потрібні дебати», – пояснив експерт.

На його думку, сценарій проведення дебатів 14 квітня неможливий. Зеленський точно не погодиться. З усіх технологічних варіантів цей найбільш невигідний.

Дебати між кандидатами в президенти: історія та фактиПоки вся країна чекає на дебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським, Слово і Діло вивчило історію цього публічного виступу.

«Якщо Зеленський погодитися на 14 квітня й зганьбитися, то це ще тиждень активно обговорюватимуть. Тому краще йти на дебати 19 квітня. Наступного дня буде день тиші, не буде можливості обговорювати», – уточнив він.

Крім того, можливий інший сценарій – Порошенко та Зеленський прийдуть на дебати 19 квітня, але в різні місця, підкреслив політолог.

«Не потрібно вважати, що всі голосують лише за Голобородька. Досить багато тих, хто з вищою освітою, й розділяє, де Голобородько, а де – Зеленський. Наскільки вони вірять в нього як у політика? Є приклади в історії, коли дебати змінювали ситуацію. Ніксон і Кеннеді, наприклад. Але все-таки тут не можна порівнювати з чимось. Зеленський – антиелітарний кандидат», – акцентував він.

За його словами, зараз за тим, що відбувається з Україною, спостерігають західні політики.

«Тенденція, яка в них починалася, в нас може проявитися найбільш яскраво. Це загальноєвропейська боротьба з істеблішментом. І ніхто не може передбачити, що вплине на результат. Просто немає з чим порівнювати», – резюмував Олексій Голобуцький.

«Слово і Діло» вивчило ключові моменти дебатів у світовій історії та історії України.

Аналітики порталу дізналися, що обіцяє в своїй програмі Порошенко та чи реально це виконати. Більше про програму Зеленського – за посиланням.

Раніше «Слово і Діло» подивилось, які перші кроки на посаді глави держави обіцяють кандидати в разі перемоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: