ВРП призначила до розгляду клопотання САП щодо судді з Маріуполя

Читать на русском
Прохання головного антикорупційного прокурора про відсторонення маріупольського судді Вища рада правосуддя розгляне наступного тижня.
Вища рада правосуддя

Вища рада правосуддя 26 грудня розгляне клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відсторонення від правосуддя судді Приморського районного суду Маріуполя Ігоря Сараєва, якого НАБУ підозрює в отриманні хабара.

Про це йдеться в порядку денному ради на 26 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

«Розгляд клопотання заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Приморського районного суду Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – йдеться в документі.

Доповідачем із зазначеного питання призначили Миколу Гусака.

Як відомо, суддю Сараєва підозрюють у вимаганні та отриманні хабара від місцевого жителя в розмірі 15 тисяч гривень за винесення рішення в справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя й був викритий «на гарячому».

Нагадаємо, НАБУ викрило на хабарі ще одного суддю. Пізніше з'ясувалося, що ним виявився суддя Сараєв із Приморського суду Маріуполя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: