Порошенко порівняв кампанію Зеленського з відомим фільмом

Читать на русском
Петро Порошенко заявив, що кампанія його опонента, шоумена Володимира Зеленського схожа на сюжет фільму Еквілібріум, де лідер певного міста існує лише на екранах телевізорів та смартфонів.
Кадр з фильму «Еквілібріум».

Чинний глава держави і кандидат у президенти Петро Порошенко заявив, що кампанія його опонента, шоумена Володимира Зеленського схожа на сюжет фільму «Еквілібріум», де лідер певного міста існує лише на екранах телевізорів та смартфонів.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на 12-му київському безпековому форумі.

Підсумки першого туру виборів президента України у фактах та цифрахМи подивилися, скільки виборців проголосували у першому турі президентських виборів, у якій країні найбільше голосів здобули Зеленський та Порошенко та у яку суму кожному з них обійшовся один голос виборця.

За його словами, наразі в Україні абсолютно унікальна виборча ситуація.

«Кампанію, яка проводиться. І я про це хочу поговорити дуже відверто. Віртуальний кандидат звертається до всіх з постановочними, завченими словами і репліками. Виключно звернення з екранів телевізорів і смартфонів», - сказав Порошенко.

«Це дуже нагадує фільм «Еквілібріум». Там, в уявному місті мешканці можуть бачити свого лідера лише на величезних екранах. І всі емоції і будь-який порив до дії і свободи - придушується», - розповів він.

«Розв'язка дуже неочікувана - ніякого «лідера» насправді не існує. Існує лише його телевізійний образ, за яким ховається група людей з цинічними інтересами», - сказав президент, додавши, що наразі багато, хто очікує на нову серію «Еквілібріума», за яскравим світлом софітів, але у реальному світі.

Відомо, що події фільму «Еквілібріум» розвиваються у футуристичному та похмурому місті-державі Лібрія.

Штаб Зеленського запропонував провести дебати відеозв'язкомДебати Володимира Зеленського та Петра Порошенка запропонували в штабі Зеленського провести 19 квітня по телемосту в прямому ефірі.

Нагадаємо, у першому турі Зеленського підтримали 30,24% виборців, а Порошенка - 15,95%.

Другий тур президентських виборів, в якому візьмуть участь Петро Порошенко та Володимир Зеленський, відбудеться 21 квітня.

Результати голосування мають бути встановлені не пізніше 1 травня, а офіційно оприлюднені – ще за три дні.

Протягом 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів має відбутись інавгурація, тобто до 3 червня.

Як відомо, країна обговорює кілька речей: можливі дебати Володимира Зеленського і президента Петра Порошенка, аналізи та стадіон. Якщо раптом ви не в курсі, як виборча кампанія докотилася до цієї точки, «Слово і Діло» нагадає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: