НАБУ викликало на допит Кононенка та братів Суркісів

Читать на русском
Детективи Національного бюро викликали на допит заступника голови пропрезидентської фракції і братів-бізнесменів.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро викликали на допит народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка, а також бізнесменів-братів Григорія й Ігоря Суркісів у кримінальному провадження щодо енергетичних схем на державних обленерго, до яких вони можуть бути причетні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«З урахуванням відомостей, викладених у розслідуванні, Національним бюро викликано на допит осіб, які згадуються у відповідному сюжеті, у тому числі Ігоря Кононенка, Григорія Суркіса, Ігоря Суркіса», – зазначено у відповіді НАБУ.

НАБУ вивчить рух коштів на рахунках холдингової компанії «Енергомережа»В Антикорупційному бюро отримали доступ до виписки про рух коштів на рахунках холдингової компанії «Енергомережа».

Як вказували журналісти, вони отримали записи розмов з голосами, схожими на Кононенка, братів Суркісів, колишнього народного депутата, голови правління ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова та інших осіб. Ці записи свідчать про ймовірну причетність осіб до виведення грошей з обленерго у Харкові, Черкасах і Запоріжжя до приватних кишень.

«Схеми» підкреслювали, що для контролю за обленерго Крючков і його соратники прагнули поставити на підприємство лояльний до себе менеджмент – так само, як в Запоріжжі та Черкасах.

«Навесні того ж таки 2015 року їм це вдається - схоже, використовуючи адмінресурс. Телефоном Дмитро Крючков не просто контактує з впливовими людьми з оточення президента і заручається підтримкою очільника Харківщині. Він запевняє: ситуація щодо «Харківобленерго» під контролем на рівні президента Порошенка», - зазначають журналісти.

Сам Кононенко назвав це розслідування маніпуляцією.

«П. дав добро»: як друг президента Кононенко заробляв на аферах в енергетиці || СХЕМИ №210Радіо Свобода

Нагадаємо, НАБУ і САП склали підозру екс-нардепу Крючкову за схеми на Запоріжжяобленерго.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: