Матеріали «Схем» будуть долучені до кримінального провадження НАБУ

Читать на русском
Матеріали журналістського розслідування про корупцію в енергетиці будуть залучені до кримінального провадження, яке вже розслідує НАБУ.

Матеріали журналістського розслідування про корупцію в енергетиці будуть долучені до кримінального провадження, яке вже розслідує НАБУ.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення НАБУ на сторінці в Facebook у суботу, 30 березня.

Розслідування «Схем»: журналісти розповіли про причетність Кононенка до афер в енергетиціСхеми опублікували записи телефонних розмов бізнесмена Дмитра Крючкова, братів Суркісів та найближчого соратника Порошенка Ігоря Кононенка, які свідчать про причетність останнього до афер в енергетиці.

«Аудіозаписи та інші матеріали, оприлюднені в розслідуванні «Схеми: корупція в деталях - RFERL про корупцію в енергетиці», будуть долучені до кримінального провадження, яке розслідують детективи НАБУ. Йдеться про справу щодо зловживань із боку посадовців низки обленерго, в результаті яких інтересам держави завдано збитків на понад 1,2 млрд грн шляхом вчинення правочинів, які суперечили законодавству у сфері електроенергетики», - повідомили у відомстві.

Також стало відомо, що двоє із фігурантів сюжету журналістів - голова правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» та в.о. генерального директора ПАТ «Запоріжжяобленерго» - вже мають статус підозрюваних у справах НАБУ. Першого з них розшукали компетентні органи в Німеччині – наразі триває процедура його екстрадиції в Україну.

Відзначимо, народний депутат Ігор Кононенко назвав маніпуляцією розслідування журналістів програми «Схеми» щодо афер в енергетиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: