Адвокат намагався зняти арешт зі 116 мільйонів ХК «Енергомережа»

Читать на русском
Адвокат одного з підозрюваних у справі привласнення коштів Запоріжжяобленерго подавав касацію з надією про зняття арешту з рахунків компанії.

Верховний Суд відмовився знімати арешт зі 116,13 мільйонів гривень ПрАТ «ХК «Енергомережа» в кримінальному провадженні про присвоєння коштів ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Таке рішення було ухвалене понад тиждень тому за результатами розгляду касації адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що вказаний адвокат представляє інтереси підозрюваної, яка обіймаючи посаду керівника Шевченківського відділення Печерської філії ПриватБанку, навмисне, разом із директором юридичного департаменту «Енергомережі», в порушення положень законодавства у сфері банківської діяльності завадила виконанню судового рішення про арешт коштів у розмірі 116,13 млн грн, що належать «Енергомережі». Адвокат просив зняти арешт із рахунку ХК «Енергомережі», проте в суді не надав документів, що підтверджують його повноваження як представника компанії. У зв'язку з цим Апеляційний суд міста Києва повернув адвокату його скаргу.

Верховний суд зазначив, що апеляційна скарга може бути подана учасниками судового провадження, а вказаний адвокат їм не є, тому йому обґрунтовано повернули апеляцію. Так, Верховний суд також відмовив адвокату в задоволенні касації.

Нагадаємо, в Німеччині затримали українського колишнього народного депутата, голову правління ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова в справі про заволодіння коштами «Запоріжжяобленерго».

Згодом він вийшов під заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: