Оштрафовані облгази не припинили донарахування в платіжках – «Нафтогаз»

Читать на русском
Облгази проігнорували рішення регулятора і продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу.

Оператори газорозподільних мереж всупереч рішенню Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, продовжують нараховувати споживачам обсяги газу з приведення до стандартних умов.

Про це повідомив заступни голови департаменту з енергоефективності НАК Нафтогаз України Олексій Хабатюк на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

Як облгази завищують рахунки та що з цим робити?В НКРЕКП попередили про проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних мереж.

«Облгази проігнорували рішення НКРЕКП і продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу. Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Чернігівська - це неповний перелік областей, з яких надходить чергова хвиля скарг споживачів», - написав Хабатюк.

Він наголосив, що всі вони входять в групу РГК Дмитра Фірташа.

За інформацією Хабатюка, в рахунках за березень не тільки не був зроблений перерахунок з жовтня минулого року, як того вимагала НКРЕКП, але і знову донараховано обсяги за березень.

«НКРЕКП зобов'язана провести чергову перевірку і підтвердити факт ігнорування облгазами рішень регулятора. Але Верховна Рада не може стояти осторонь, тому що, на жаль, у регулятора за законом про ринок газу і про сам регулятор обмежені повноваження. Це питання енергобезпеки!» - додав Хабатюк.

Раніше були оштрафовані ВАТ Запоріжгаз, ПАТ Чернівцігаз, ПАТ Львівгаз, ВАТ Вінницягаз, ПАТ Волиньгаз, ПАТ Київоблгаз, ПАТ Хмельницькгаз, ПАТ Закарпатгаз, ПАТ Івано-Франківськгаз і ПАТ Харківгаз, ПАТ Житомиргаз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: