НКРЕКП хоче перевірити облгази Фірташа

Читать на русском
Через донарахування в платіжках на порушників може бути накладений максимальний штраф 850 тисяч гривень.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, звернулася до Державної регуляторної служби щодо узгодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних мереж.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила голова Нацкомісії Оксана Кривенко, передає «Слово і Діло».

«На підставі численних звернень громадян через донарахування їм обсягів природного газу, які враховують обсяги приведення до стандартних умов, звернулася із запитом до Державної регуляторної служби щодо узгодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних мереж», – написала вона.

Вона повідомила, на порушників може бути накладений максимальний штраф 850 тисяч гривень. Голова НКРЕКП також додала лист із переліком компаній, в яких планується провести перевірки.

Прогноз Мінекономіки: як зростуть тарифи до 2021 рокуОприлюднений прогноз зростання економіки України, зокрема прогнози щодо ситуації з тарифами. Якщо коротко, то до 2021 року все подорожчає.

Також у «Нафтогазі» заявили, що в разі наявності в платіжці за газ незрозумілих додаткових нарахувань споживачам необхідно написати скаргу до компанії газзбуту з вимогою перерахувати обсяги спожитого палива.

Як відомо, в грудні в «Нафтогазі» вже повідомляли, що облгази та пов'язані з ними структури зі збуту газу нараховують споживачам штучну заборгованість, а потім чинять психологічний тиск, погрожуючи швидким відключенням.

Як зростуть тарифи до 2021 року – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: