Нацкомісія розпочинає масштабну перевірку облгазів

Читать на русском
Перевірка триватиме п'ять днів, під час якої буде проведено детальний аналіз фактичного споживання газу населенням і виставлених рахунків.

Національна комісія, котра здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, починає масштабну перевірку 20 облгазів у 15 областях щодо проблеми завищених сум у платіжках.

Про це повідомила у вівторок, 5 березня, голова НКРЕКП Оксана Кривенко в Twitter, пише «Слово і Діло».

Оплата комуналки: чи буде нова хвиля підвищення тарифів навесніКандидати в президенти обіцяють зниження цін на газ, дехто – вдвічі. Про те, якими будуть тарифи навесні, поговорили з експертами.

«Ми починаємо широкомасштабну перевірку 20 облгазів у 15 областях щодо справедливості платіжок», - написала вона.

Зокрема, будуть перевірені облгази у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій області.

«Тому в першій декаді березня ми починаємо широкомасштабну перевірку виконання рішення НКРЕКП щодо заборони операторам ДРС здійснювати донарахування обсягів природного газу за приведення до стандартних умов. Перевірка триватиме п'ять днів, під час якої ми проведемо детальний аналіз фактичного споживання газу населенням і виставлених рахунків. У разі виявлених порушень будуть прийняті відповідні санкції. Результати перевірки будуть публічно оприлюднені та обговорені», - уточнила Кривенко.

Голова НКРЕКП розповіла передісторію, через що вирішили перевірити облгази.

«У жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань становили 1-1,5% від обсягу споживання, а вже в грудні-січні - близько 5-10%. З огляду на це, в листопаді 2018 НКРЕКП ухвалила 42 рішення щодо заборони донарахування додаткових обсягів», - повідомила вона.

Раніше в Кабміні закликали нардепів вирішити проблему з платіжками за газ.

Також нагадаємо, суд визнав протиправною постанову Кабміну про ціну на газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: