Три облгаза оштрафували за завищення в платіжках

Читать на русском
Рішення регулятора стосується компаній Вінницягаз, Волиньгаз і Київоблгаз. При цьому штрафні санкції для кожного оператора ГРС склали 850 тис. грн.

У результаті проведених перевірок Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), наклала штраф за невиконання рішення регулятора про заборону донарахувань у платіжках за газ на трьох операторів газорозподільних мереж у розмірі загальної суми у 2,55 млн грн.

Як пише «Слово і Діло», це рішення регулятор ухвалив на засіданні в п'ятницю, 22 березня, передає УНІАН.

Як облгази завищують рахунки та що з цим робити?В НКРЕКП попередили про проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних мереж.

Рішення регулятора стосується компаній Вінницягаз, Волиньгаз і Київоблгаз, при цьому штрафні санкції для кожного оператора ГРС склали 850 тис. грн, що є максимальною сумою фінансового покарання в такому випадку.

Регулятор наклав штраф за порушення ліцензійних умов і невиконання рішень НКРЕКП, а також зобов'язав провести перерахунки по тих конкретних споживачів, за яких проводилась перевірка - до 5 квітня 2019 року.

Окрім того, Нацкомісія своїм рішенням зобов'язала зробити перерахунок додаткових нарахувань за весь період, починаючи з жовтня 2018 року, по всіх споживачах, по яких здійснювалися такі донарахування.

За пропозицією голови Нацкомісії Оксани Кривенко, у рішення був доданий пункт про подачу звернення до Антимонопольного комітету для проведення розслідування про зловживання монопольним становищем компаніями.

Як повідомлялося, перевірки шести облгазів розпочалися 12 березня. До середини квітня планується перевірити 20 облгазів.

Нагадаємо, у січні перевірку облгазів розпочав Антимонопольний комітет. Про шахрайську схему облгазів також розповів міністр соцполітики Андрій Рева.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: