АМКУ завів справи проти 20 облгазів

Читать на русском
На розгляді Антимонопольного комітету перебувають справи щодо 20 облгазів, які підозрюються в порушенні закону про конкуренцію.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розглядає справи за ознаками скоєння 20 облгазами порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 11 квітня, повідомив глава комітету Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Facebook.

Як облгази завищують рахунки та що з цим робити?В НКРЕКП попередили про проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних мереж.

«Підставою для початку (справ) стало донарахування облгазами (всупереч Кодексу газорозподільних систем) побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу понад обсяги, визначені за даними лічильників», - написав Терентьєв.

Він уточнив, що мова йде про Вінницягаз, Волиньгаз, Дніпрогаз, Дніпропетровськгаз, Житомиргаз, Закарпатгаз, Запоріжгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Криворіжгаз, Львівгаз, Миколаївгаз, Рівнегаз, Сумигаз, Тисменицягаз, Харківгаз, Харківміськгаз, Хмельницькгаз, Чернівцігаз і Чернігівгаз.

За словами Терентьєва, такі дії облгазів призводять до додаткових, необгрунтованих витрат споживачів.

«На сьогодні Комітет здійснює збір доказів у справах, зокрема, тривають позапланові виїзні перевірки зазначених облгазів, а також очікується інформація від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України», - уточнив глава комітету.

Нагадаємо, раніше були оштрафовані Запоріжгаз, Чернівцігаз, Львівгаз, Вінницягаз, Волиньгаз, Київоблгаз, Хмельницькгаз, Закарпатгаз, Івано-Франківськгаз, Харківгаз і Житомиргаз.

Однак, як напередодні повідомив Нафтогаз, оштрафовані облгази продовжують донараховувати в платіжках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: