Дебати на стадіоні: на що розраховував Зеленський та чому відтягує дату їх проведення

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Насправді, часто дебати – це шоу. Нерідко це емоційна дискусія й жодної катастрофи в цьому немає.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Немає нічого поганого в тому, що дебати відбудуться на стадіоні. Це приверне більшу увагу. Ми живемо, коли формується політична нація, в таких скандалах, дискусіях, виборах. Важливо те, що все це – обговорення України, якою вона буде. Це не обговорення того, чи повертатися нам до РФ, це радше внутрішня дискусія, ніж зовнішня. Тому в стадіоні немає нічого поганого», – зазначив Краснопьоров.

Добре, що Порошенко погодився на дебати на стадіоні. Команда Зеленського дійсно шукає способи, як з’їхати, додав він.

За його словами, для Зеленського дебати будуть складними, тому одна з його тактик – це постійна критика, провокаційні запитання, наприклад, щодо Свинарчуків, Гладковського.

«Системної дискусії з боку Зеленського не буде. Своєю чергою Порошенко ламатиме його, показуючи, що в нього немає розуміння системних процесів, особливо щодо армії, міжнародних питань», – підкреслив аналітик.

Перші кроки на посаді президента: що обіцяють зробити кандидатиЮлія Тимошенко обіцяє одразу сім перших кроків у разі обрання президентом, а Володимир Зеленський планує внести кілька законопроектів.

На його думку, Зеленському буде складно уникнути дебатів. Його команда, коли запропонувала стадіон, не очікувала, що Порошенко погодиться.

«Але зараз політика вимагає максимальної публічності. В чому проблема вийти на стадіон? Добре, що в Порошенка є більш відкрите крило, й він погодився. Не піти – це очевидний програш. Якщо ставка лише на старший електорат, це також програш. Явка молоді висока», – пояснив експерт.

Команда Зеленського не очікувала такого розвитку подій. Вони думали, що зараз влаштують хайп, на їхні умови не підуть, а президент раптом погодився. Далі вони почали гратися з Тимошенко, яка відмовилася, й правильно зробила. Електорат Тимошенко навіть образився за таке й тут дуже гарно виступив Порошенко, уточнив він.

«На цьому всі провокаційні відео закінчилися. Немає вже зверхнього Зеленського, є просто короткі відео. Він трохи приземлився. Ситуацію не вдалося розвернути так, як вони планували. Зараз вони максимально спробують відтягнути час до 19 квітня, щоб наступного дня – в день тиші – про це не могли публічно говорити. Тому вони погодяться на дебати, але тягнутимуть час, щоб максимально зменшити удар по Зеленському й менше часу лишилося до виборів», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що дебати з Петром Порошенком відбудуться 19 квітня. В АП говорять, що дебати мають відбутися 14 квітня.

«Слово і Діло» вивчило ключові моменти дебатів у світовій історії та історії України.

Також читайте про програму Зеленського за посиланням.

Раніше «Слово і Діло» подивилось, які перші кроки на посаді глави держави обіцяють кандидати в разі перемоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: