Трамп підготував для ЄС мита на $11 мільярдів

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп підтвердив намір ввести мита на європейські товари на суму в 11 млрд доларів у відповідь на субсидії ЄС європейському авіавиробнику Airbus.

Президент США Дональд Трамп підтвердив намір ввести мита на європейські товари на суму в 11 млрд доларів у відповідь на субсидії ЄС європейському авіавиробнику Airbus.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Світова організація торгівлі встановила, що субсидії Європейського Союзу компанії Airbus справили негативний ефект на США, і тепер ми введемо мито на імпорт з ЄС на $ 11 млрд», - написав Трамп у Twitter у вівторок, 9 квітня.

«ЄС багато років користувався торговими перевагами у відносинах зі США. Скоро це закінчиться!» - додав він.

Раніше офіс торгового представника США опублікував попередній список товарів європейського виробництва, експорт яких у США буде обкладатися підвищеними митами, якщо ЄС продовжить субсидувати компанію Airbus.

У заяві наголошується, що введення додаткових мит направлено на те, щоб відшкодувати щорічний збиток в $ 11 млрд, який несуть США від субсидування Євросоюзом компанії Airbus. Несприятливий вплив цих субсидій на США підтверджується висновками СОТ.

Мита будуть вводитися на товари Франції, Іспанії, Великобританії і Німеччини. Під них потрапляють великі повітряні судна і комплектувальні до них, а також низку продуктів харчування, вино.

В Airbus у відповідь заявляли, що плани США ввести дані мита на товари з ЄС не мають законної підстави.

Нагадаємо, в березні минулого року Трамп оголосив про рішення ввести мита на ввезення у США сталі й алюмінію. Після цього між Штатами і Євросоюзом розгорівся торговий конфлікт, у результаті якого ЄС ввів відповідні мита на американські імпортні товари.

Американські мита на сталь і алюміній з ЄС, Мексики і Канади набули чинності 1 червня 2018 року. Незабаром Трамп також удвічі підняв мита щодо Туреччини, а також ввів нові тарифи проти товарів з Китаю.

У кінці липня 2018 року Трамп і глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер досягли угоди, згідно з якою обидві сторони мають намір відмовитися від запровадження нових мит, принаймні до того часу, поки тривають переговори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: