Трамп заявив про мільярди доларів, які отримували США після запровадження мит

Читать на русском
Мільярди доларів надходять в казну США завдяки торговим митам, які Вашингтон запровадив минулого року щодо товарів з Китаю і з інших держав.

Мільярди доларів надходять в казну США завдяки торговим митам, які Вашингтон запровадив минулого року щодо товарів з Китаю і з інших держав.

Як пише «Слово і Діло», про це 3 січня написав американський президент Дональд Трамп на сторінці в Twitter.

«Міністерство фінансів США отримує мільярди доларів завдяки митам, які ми стягуємо з Китаю та інших країн, що вчинили з нами несправедливо», - йдеться в повідомленні. Вашингтон успішно проводить різні торгові переговори зараз, підкреслив американський лідер.

30 грудня 2018 року ЗМІ повідомили, що представники Сполучених Штатів та Китаю починали опрацьовувати угоду з торгівлі, яка дозволить послабити напруженість між країнами.

14 грудня Трамп повідомив, що Китай хоче укласти зі Сполученими Штатами велику і всеосяжну угоду. За його словами, в Китаї визнали, що економіка країни через торгової війни зростає набагато повільніше, ніж очікувалося, тому Пекін оголосив про замороження запровадження додаткових митних тарифів на імпорт автомобілів і комплектуючих з США до кінця березня 2019 року. Вашингтон пішов на аналогічний крок.

2 грудня стало відомо, що США піднімуть мита на товари з КНР з 10 до 25%, якщо сторони не дійдуть згоди за 90 днів. До цього планувалося, що зміни набудуть чинності 1 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: