Трамп допустив запровадження мит на імпорт легкових автомобілів

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість запровадження мит в розмірі 25 відсотків на імпорт легкових машин для захисту власної автомобільної промисловості.

Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість запровадження мит в розмірі 25% на імпорт легкових машин для захисту власної автомобільної промисловості.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив в своєму Twitter в середу, 28 листопада.

«Причина, за якої бізнес (з виробництва. - Ред) легких вантажних машин в США розвивається так добре, полягає в тому, що, вперше за багато років, на ввезення легких вантажівок в нашу країну було запроваджено мито в розмірі 25%» - написав Трамп.   На його думку, якщо американський уряд ухвалить аналогічні заходи щодо ввезених легкових машин, їх виробництво в США значно зросте і General Motors не закриватиме свої заводи в Огайо, Мічигані і Меріленді.

Американський лідер звернувся до конгресу із закликом підтримати його ініціативу для стимуляції національного автопрому. Він зазначив, що має широкі повноваження щодо запровадження імпортних мит. «Через те, що сталося з General Motors, це питання зараз вивчається», - зазначив Трамп.

Про плани General Motors закрити п'ять заводів в США і Канаді (плюс ще три підприємства в інших країнах), а також скоротити в цілому 15% персоналу (включаючи 25% керівних співробітників) стало відомо 27 листопада.

На цей момент в США діють мита на імпортні автомобілі в розмірі 2,5% на легкові автомобілі, зібрані в Євросоюзі, і 25% на вантажівки. Мита на вантажівки були запроваджені Сполученими Штатами у відповідь на підвищені тарифи на імпорт курки в Європу в 1963 році, за що отримали назву «Курячий податок».

На початку березня Трамп оголосив про запровадження ввізних мит на поставки сталі та алюмінію в розмірі 25 і 10% відповідно. Пізніше Сполучені Штати відклали запровадження зборів до 1 червня для країн Євросоюзу, Канади і Мексики. За словами американського лідера, цей захід націлений на підтримку виробників в США.

Крім того, Вашингтон оголосив про запрровадження мит в розмірі 25% на товари з Китаю. Аналогічні збори американська адміністрація планує застосувати щодо імпортних автомобілів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: