Починають діяти нові мита США на китайські товари

Читать на русском
Вашингтон взапроваджує 10-відсоткові мита на китайські товари вартістю 200 мільярдів доларів, які виростуть наступного року до 25 відсотків.

З понеділка, 24 вересня, набувають чинності мита в розмірі 10% на ввезені з Китаю в США товари, загальна вартість яких оцінюється в 200 мільярдів доларів.   Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп також має намір розпочати третій етап реалізації обмежувальних заходів і запровадити додаткові мита в розмірі 267 мільярдів доларів, якщо Пекін вживатиме заходів, пише «Слово і Діло».

США мають намір ввести ще два пакети мит для КитаюВашингтон закінчує підготовку до введення раніше оголошених зборів на $200 млрд, а також готує нові збори на $267 млрд.

У Білому домі пояснили, що запроваджувані мита з 1 січня наступного року виростуть до 25%.

У відповідь Китай вирішив вжити заходів і підвищив митні тарифи на американські товари на 60 мільярдів доларів і подав скаргу до СОТ.

Нагадаємо, раніше американський лідер розкритикував принципи торгівлі Китаю з США.

Невдоволення президента викликає торговий дисбаланс між країнами, який, за оцінками Вашингтона, становить 500 мільярдів доларів на користь Китаю.

Як повідомлялося, МЗС Китаю оголосив про скасування спільних з США заходів через американські санкцій проти Пекіна, запроваджені за співпрацю з Росією.

США запровадили санкції проти Китаю за співпрацю з Рособоронекспортом, зокрема за закупівлю російських винищувачів Су-35 і зенітних ракетних систем С-400.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: