Гроші «Януковича»: офшор отримав доступ до документів ГПУ

Читать на русском
Столичний райсуд надав доступ потерпілій у справі фірмі до документів Генпрокуратури щодо конфіскації майже 203 мільйонів доларів.
Генеральна прокуратурафото: «Слово і Діло»

Суд надав тимчасовий доступ до документів Генеральної прокуратури потерпілому офшору Loricom Holding Group LTD у кримінальному провадженні щодо можливої розтрати головою Ощадбанку Андрієм Пишним їхніх коштів.

Таке рішення 2 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова за результатами розгляду клопотання адвоката фірми, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказувалося в документі, адвокат офшору Loricom Holding Group LTD звернувся з адвокатським запитом до Генпрокуратури, в якому просив надати йому копії документів, а сама: платіжних доручень, на підставі яких перерахували майже 203 мільйона доларів фірми до Державного бюджету, а саме рахунок в Ощадбанку. Однак ГПУ відмовила в наданні цих документів.

У зв'язку з цим адвокат подав клопотання до суду про надання доступу до цих документів. Він вказав, що платіжне доручення є нібито доказом в кримінальному провадженні, оскільки містить обставини вчинення Пишним кримінального правопорушення, який за попередньою змовою з підлеглими йому службовими особами, вчинили розтрату коштів Loricom Holding Group LTD.

Вивчивши клопотання, суддя Курова задовольнила клопотання.

Нагадаємо, НАБУ закрило одну зі справ щодо «грошей Януковича». Також адвокати просили детективів допитати Данилюка. Раніше у ГПУ прокоментували можливість офшорів повернути «гроші Януковича».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: