Гроші Януковича: Transparency International позиватиметься до ГПУ

Читать на русском
Позивач вимагає, щоб суд змусив скасувати рішення про засекречення судового вироку, за яким були конфісковані 1,5 мільярда доларів Януковича.

Через засекречений вирок щодо конфіскованих грошей Януковича Transparency International Ukraine подала до суду на Генпрокуратуру України, Військову прокуратуру сил АТО та ДП «Інформаційні судові системи".

Про це йдеться на сайті антикорупційної організації, передає «Слово і Діло».

Позивач вимагає, щоб суд змусив відповідачів скасувати «незаконні рішення про засекречення судового вироку, за яким були конфісковані 1,5 мільярда доларів коштів «злочинної організації Януковича».

ТІ Ukraine вимагає оприлюднити цей вирок суду.

«Минуло майже 6 місяців відколи Генпрокуратура заарештувала 1,5 мільярда доларів коштів колишнього режиму. Рішення суду, за яким ці кошти були арештовані, досі не оприлюднено», – наголошують антикорупціонери.

Повідомляється, що ДП «Інформаційні судові системи», яке зобов’язане оприлюднити судове рішення у відкритому Єдиному реєстрі судових рішень, посилається на заборону органів прокуратури. Генеральна прокуратура, своєю чергою, стверджує, що сама ж і визнала це рішення державною таємницею.

За інформацією організації, вона вже зверталася до українського парламенту з проханням про офіційне оприлюднення результатів судового процесу.

«Замість цього українське представництво ТІ отримало безпідставне звинувачення у «зриві оборонного замовлення» від голови оборонного комітету ВР», – підкреслили в ТІ.

Нагадаємо, під час саміту YES генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що за час свого правління екс-президент Віктор Янукович незаконно присвоїв активи на суму 40 мільярдів доларів.

Раніше Луценко заявив, що викрадене людиною з оточення Януковича золото заарештоване в чарунках банків Швейцарії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: