У ГПУ прокоментували можливість офшорів повернути «гроші Януковича»

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України не виключили, що офшорні компанії спробують повернути вилучені до бюджету гроші Януковича.
Сергій Горбатюк

Офшорні фірми можуть відсудити назад конфісковані гроші колишнього президента України в бігах Віктора Януковича.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив керівник департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Звичайно, якщо є фірми, які оскаржують і які отримають відмову в цьому і які можуть бути добросовісними так званими набувачами – дійсно, вони можуть звертатися до європейських судів і розраховувати, що європейський суд буде до них дослухатися», – сказав прокурор.

Водночас, як зазначив Горбатюк, про відкриття якихось проваджень щодо оприлюднення медіакомпанією «Аль-Джазіра» нібито тексту засекреченого вироку Краматорського міського суду Донецької області про спецконфіскацію коштів екс-президента йому нічого не відомо.

Він нагадав, що прокуратура втратила можливість порушувати провадження зі створенням Державного бюро розслідувань, тож цією справою може займатись Національна поліція або Служба безпеки України.

Більш того, зазначив Горбатюк, офіційного підтвердження того, що оприлюднений документ дійсно є вироком Краматорського суду, наразі немає.

Нагадаємо, у Генпрокуратурі заявили, що в кримінальному провадженні, в рамках якого конфіскували 1,5 млрд доларів, було засуджено понад 20 осіб.

Раніше Ощадбанк надав НАБУ частину запитуваних документів у справі щодо «грошей Януковича».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: