«Гроші Януковича»: НАБУ закрило одну зі справ

Читать на русском
У Національному бюро ухвалили рішення про закриття кримінального провадження стосовно керівника Держфінмоніторингу.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливого пособництва голови Державної служби фінансового моніторингу України Ігоря Черкаського в розтраті «грошей Януковича» при їх спецконфіскації за секретним вироком Краматорського міського суду Донецької області.

Відповідну постанову 29 жовтня виніс детектив НАБУ Володимир Дмитрієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Водночас, поки невідомий пункт, в зв'язку з яким провадження щодо Черкаського закрили.

Однак, представник офшорної компанії Foxtron Networks Limited вже подав скаргу на таке рішення детектива. За вказаною скаргою було відкрито провадження і призначено розгляд на 27 листопада на 15:00 у приміщенні Солом'янського районного суду міста Києва за адресою: вул. Вознесенський узвіз, 10-Б, кабінет №20.

Як відомо, вказане провадження було порушено НАБУ на підставі рішення суду, яким детективів зобов'язали це зробити. Як стверджували в Національному бюро, у фабулі справи йшлося про можливу розтрату облігацій внутрішньої державної позики офшорної компанії Wonderbliss Ltd в особливо великих розмірах, які обліковувалися в Ощадбанку й були конфісковані конфісковані за засекреченим вироком. Нібито у цій розтраті пособником був голова Держфінмоніторингу.

Нагадаємо, НАБУ розслідує засекречування спецконфіскації «грошей Януковича». Також детективи отримали доступ до документів Ощадбанку в одній зі справ про спецконфіскацію цих коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: