ООН засудила насилля й погрози ромам в Україні

Читать на русском
Організація Об'єднаних Націй закликала Україну вжити заходів для припинення систематичних переслідувань ромської національної меншини.

Організація Об'єднаних Націй закликала Україну вжити заходів для припинення систематичних переслідувань ромської національної меншини.

Про це йдеться в офіційній заяві експертної групи ООН, опублікованій у середу, 18 липня, пише «Слово і Діло».

Поранений ром розповів подробиці нападу на табір під ЛьвовомОдин із потерпілих під час нападу на ромський табір у Львові Рач Поп розповів, що напад на табір стався близько опівночі, коли його жителі вже спали.

«Ми засуджуємо ці огидні акти залякування і насильства стосовно представників ромської меншини в Україні», - йдеться в заяві.

В ООН також висловили серйозну стурбованість зростанням ненависті і насильства на расовому грунті щодо цієї спільноти - особливо проти її вразливих членів, жінок і дітей.

Експерти закликали українську владу вжити всіх необхідних заходів для дотримання міжнародних зобов'язань з прав людини, у тому числі щодо захисту прав осіб, які належать до національних, етнічних, релігійних і мовних меншин.

Раніше сьогодні координатора С14 Сергія Мазура на два місяці посадили під домашній арешт. Його звинувачують в організації погрому табори ромів на Лисій горі в Києві.

Зазначимо, що за декілька місяців в Україні сталося шість нападів на поселення ромів. Під час останнього з них, яке сталося 23 червня на околиці Львова, одна людина загинула і четверо отримали поранення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: