Суд продовжив обов'язки менеджеру «Трейд Коммодіті»

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив обов'язки топ-менеджеру комерційної фірми, якого підозрюють у заволодінні грошами Міноборони.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд продовжив обов'язки комерційному директору ТОВ «Трейд Коммодіті» Володимиру Гарькавому, якого підозрюють у причетності до заволодіння понад 50 мільйонів гривень Міністерства оборони на закупівлі палива.

Таке рішення 5 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська, повідомляє «Слово і Діло».

Перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук просив суд продовжити обов'язки Гарькавого, оскільки наразі підозрювані ознайомлюються зі справою.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро і САП підозрюють заступника міністра оборони Ігоря Павловського, директора відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулєвича та працівника цього департаменту, посадовця Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, інвестора «Трейд Коммодіті» Володимира Трофименка, Гарькавого і директора фірми Вадима Майка у причетності до правопорушення.

За даними слідства, на початку 2016 року комітет із конкурсних торгів МОУ організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатом торгів 26 квітня 2016 року комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 та 18 травня 2016 року між МОУ та переможцем конкурсних торгів були укладені 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму понад 1 млрд грн.

Відповідно до даних досудового розслідування, впродовж червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти, замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими була безпідставно збільшена ціна за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно були перераховані бюджетні кошти на загальну суму 58 млн грн.

Нагадаємо, суд раніше продовжував Гарькавому обов'язки. Також інвестор «Трейд Коммодити» намагався оскаржити підозра від НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: