В Україні російськомовне населення страждає на окупованих територіях – Волкер

Читать на русском
На думку спецпреда, РФ повинна вивести свої війська з Донбасу, якщо хоче покращити життя російськомовного населення в Україні.

В Україні єдине місце, де страждає російськомовне населення, - це територія Донбасу, де РФ здійснює окупацію, вважає спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Там (на Донбасі - ред.) є російськомовне населення, яке також живе по всій Україні: і в Харкові, Слов'янську, Одесі, в Києві, всюди. Єдине місце, де російськомовне населення України страждає, - це там, де втрутилася Росія, там, де Росія здійснила окупацію», - заявив Волкер на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

На думку спецпреда, РФ повинна вивести свої війська з Донбасу, якщо хоче покращити життя російськомовного населення в Україні. Крім того, він додав, що Україні необхідно подумати над збільшенням кількості прикордонників на пропускних пунктах, а також знайти нові шляхи для доступу до пенсій для найбільш уразливого населення.

Спецпредставник Держдепу зазначив, що жителям окупованих територій необхідно знати, що уряд України вважає їх громадянами країни.

15-а щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES), організована Фондом Віктора Пінчука, проходить в Києві 13-15 вересня.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій обговорив з Волкером кібербезпеку під час виборів.

Також Волкер заявив, що США готові зміцнити флот і протиповітряну оборону України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: