Автори серіалу «Слуга народу-3» вибачилися за образливі висловлювання

Читать на русском
Творці серіалу Слуга народу-3, головного героя в якому зіграв Володимир Зеленський, вибачилися за висловлювання, які могли образити людей з особливими потребами.

Творці серіалу «Слуга народу-3», головного героя в якому зіграв кандидат у президенти України Володимир Зеленський, вибачилися за висловлювання, які могли образити людей з особливими потребами, зазначивши при цьому, що ці слова промовляє не персонаж Зеленського, а антигерой Дмитро Суриков.

Як пише «Слово і Діло», про це сказано в повідомленні на Facebook-сторінці.

Зеленський та «Слуга народу»: чи є фільм агітацією та як вплине на голосуванняКандидата в президенти Володимира Зеленського змусять заплатити до виборчого фонду гроші через серіал Слуга народу. Про передвиборчу агітацію поговорили з експертами.

«Від імені творців серіалу «Слуга народу-3» і Студії «Квартал 95» хочемо пояснити ситуацію, яку штучно розгойдують наші політичні опоненти. Згадка слів «олігофрени», «дауни», «дебіли» у серіалі «Слуга народу-3» лунали не від персонажу Володимира Зеленського, а з вуст основного антигероя Дмитра Сурикова, негативного персонажа, корумпованого представника влади», - йдеться в повідомленні.

Автори серіалу запевняють, що не хотіли образити людей з особливими потребами, їхніх рідних і близьких.

«Ми вибачаємося перед тими, хто сприйняв це особисто. Але всі ми не можемо ігнорувати той факт, що, на жаль, у нашому суспільстві слова «олігофрен», «даун», «дебіл» використовують у негативній конотації. І ця проблема свідчить про нетерпимість у суспільстві та неприйняття людей з особливими потребами», - наголошується в повідомленні.

Економіка та соціальна політика: що обіцяють Зеленський і ПорошенкоСлово і Діло розбиралось, які обіцянки щодо розвитку економіки та соцполітики дали в своїх програмах Зеленський і Порошенко.

Нагадаємо, віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook написала, що Зеленський у серіалі «Слуга народу» принижує більшу частину українців, «називаючи людей даунами в образливому і неприпустимому для політика тоні».

Вона зазначила, що є відкритий лист від батьків дітей із синдромом Дауна з вимогою публічно вибачитися, і також звернулася до Зеленського з такою вимогою.

Також Геращенко поінформувала, що було направлено звернення до МВС, Міністерства юстиції і Міністерства інформаційної політики, до уповноваженого Верховної ради з прав людини та до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо «неприпустимих, дискримінаційних, образливих висловлювань у серіалі «Слуга народу» на адресу людей з особливими потребами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: