Німеччина домагається зняття санкцій з Росії в Раді Європи – джерело

Читать на русском
Німеччина відкрито веде активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації в Раді Європи і планує досягти цього на поточній сесії ПАРЄ.

Німеччина відкрито веде активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації в Раді Європи і планує досягти цього на поточній сесії ПАРЄ.

Як пише «Слово і Діло», про це передає «Європейська правда» з посиланням на декількох не пов'язаних один з одним західних дипломатів, а також представників експертного співтовариства.

У Страсбурзі відбудеться весняна сесія Парламентської асамблеї Ради ЄвропиУ Страсбурзі 8-12 квітня проходить весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Серед головних питань бюджетна криза у Раді Європи.

Представники Німеччини і раніше не приховували, що вважають за краще «діалог» з РФ, навіть якщо для цього доведеться відійти від тиску на неї. Тепер мова йде про скоординовану кампанію, яка набула значних масштабів напередодні весняної сесії ПАРЄ.

Примітно, що ця активність є понадпартійною: вона охоплює представників обох ключових сил урядової коаліції – ХДС/ХСС і соціал-демократів. Так, днями депутати від ХДС і СДПН направили на адресу президента ПАРЄ лист з проханням переглянути санкційні правила, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушників при затвердженні їх повноважень.

Водночас, за даними видання, німецькі депутати ведуть роз'яснювальну роботу в ПАРЄ, переконуючи інших парламентаріїв, мовляв, боротьба України з РФ є «передвиборчою технологією» і Європа не має її підтримувати. Парламентарії також запевняють, що ідею прощення Росії підтримує особисто Ангела Меркель.

Сама канцлер досі не оприлюднила позицію з цього приводу, але німецькі дипломати, за даними ЄП, також безпрецедентно активно домовляються з представниками інших держав про повернення росіян в ПАРЄ без санкцій. Офіційний Берлін запевняє, що це дозволить «врятувати членство Росії в Раді Європи», хоча їх опоненти ставлять під сумнів цю логіку.

За даними джерел, серед варіантів – прискорення плану з де-факто ліквідацією санкційного механізму вже на квітневій сесії ПАРЄ.

Як повідомлялося, комітет ПАРЄ схвалив проект доповіді по Азовській кризі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: