Напередодні Великодня окупанти збільшили кількість штурмів на півдні України

Читать на русском
Минулої доби, 4 травня, ворог на півдні України збільшив кількість штурмів, зафіксували 19 спроб, зранку 5 травня їх відбулося шість.
Getty Image

Минулої доби, 4 травня, ворог на півдні України збільшив кількість штурмів, зафіксували 19 спроб, зранку 5 травня їх відбулося шість.

Про це в етері телемарафону сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

«Вчора була помітна більша кількість спроб штурмів, їх було 19. Зазвичай цей показник трохи нижчий. Мабуть, вони вирішили напередодні Великодня так само здобути якихось чергових перемог, як вони люблять до свят», – заявив він.

Проте всі спроби були зупинені, ворог відійшов, зазнавши втрати.

Сьогодні на Херсонському напрямку ворог також намагався безуспішно вибити українських морпіхів.

«Сьогодні зранку відбулося шість спроб штурмів. Здебільшого це Кринки на Херсонському напрямку, де ворог намагався безуспішно вибити українських морпіхів. Та Роботине, там вони докладають зусиль, щоб спробувати витіснити наші підрозділи з їхніх позицій», – додав Плетенчук.

Раніше повідомляли, що у Луганській області ворог намагається прорвати оборону ЗСУ одразу з трьох боків. Зокрема, війська рф намагаються просунутися в Білогорівці.

3 травня російські штурмові групи проникли на територію вогнетривкого заводу у місті Красногорівка Донецької області. Підрозділи ЗСУ вибивають ворога звідти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: