ПАРЄ позбавила українців місць у комітетах. Чи повернуть РФ і якими будуть наслідки?

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Аргументація, що Крим не повернули, війна триває й виключення РФ не змінило ситуацію, але погіршило становище в ПАРЄ, звучить давно від фракцій різних політичних груп.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, оцінюючи рішення ПАРЄ, яка позбавила Україну місць у комітеті, що працює над зняттям санкцій з РФ.

«Постійно здійснюються спроби повернути російську делегацію назад, але через різні події з втручанням РФ, через позицію урядів різних країн, тиск політиків на членів ПАРЄ це питання відкладалося», – зазначив Дяденко.

Сьогодні вся політична увага зосереджена на внутрішніх проблемах, на виборах президента, а наші політики й партії більше працюють над тим, щоб виграти вибори. Саме на цьому тлі став слабшим тиск у ПАРЄ, підкреслив він.

«У підсумку ухвалюються такі рішення. РФ стала на крок ближчою до того, щоб її поновили в правах», – констатував політолог.

«Залізна завіса»: як від Росії відвертаються союзникиУ квітні 2018 року посилилися процеси, які можуть привести Росію до повної міжнародної ізоляції.

За його словами, якщо делегація РФ буде в ПАРЄ, то для Росії це буде великою внутрішньою перемогою, яку, звичайно, розтиражують усі ЗМІ РФ у тому ключі, що це сигнал про зняття санкцій.

«З іншого боку, якщо врахувати зовнішню політику, то, звичайно, це ще й посилення позицій РФ на європейській арені. Зараз рішення, ухвалене ПАРЄ, є результатом величезних лобістських зусиль, які підкріплені фінансовими ресурсами з боку РФ. Раніше РФ було складніше превалювати в інформаційному просторі ЄС. Якщо Росія незабаром буде відновлена ​​в правах, то їй буде набагато простіше впливати на європейську політику», – резюмував Михайло Дяденко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ПАРЄ відмовилися від усіх запропонованих Росією змін до регламенту, крім одного. Зокрема, російській делегації дозволили брати участь у виборах генсека.

Більше про відносини Заходу та РФ – в авторському матеріалі за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: