Британський парламент проголосував за відтермінування Brexit

Читать на русском
Палата громад парламенту Великої Британії проголосувала за перенесення дати виходу країни з Євросоюзу - Brexit.

Палата громад парламенту Великої Британії проголосувала за перенесення дати виходу країни з Євросоюзу(Brexit).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Наскільки співпадали екзит-поли та офіційні результати президентських виборів у світіЕкзит-пол виборів у США в 2016 році підтвердився результатами виборів із похибкою трохи більш ніж однин відсоток. Чи завжди співпадали попередні опитування виборців із остаточними підрахунками голосів?

Відзначається, що ідею відстрочки Brexit підтримав 441 депутат, проти ж висловилися 105 парламентаріїв. Раніше вихід країни з ЄС планувалося здійснити 29 березня. Тепер законодавці запропонували перенести Brexit на 12 квітня в разі неприйняття угоди на цьому тижні, або 22 травня - якщо її приймуть.

Нагадаємо, Євросоюз допустив відстрочку Brexit до 31 березня 2020 року. В ЄС погодилися б на довший термін, якби цього попросила прем'єр країни Тереза Мей.

Відзначимо, що сама Мей заявила раніше депутатам Консервативної партії, що піде у відставку до «наступного етапу» переговорів по Brexit. Мей пообіцяла соратникам, що піде з посади голови уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем в листопаді 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: