ПЦУ намагаються вигнати з храму в окупованому Сімферополі

Читать на русском
В окупованому Криму через підконтрольний Російській Федерації суд намагаються відібрати єдиний в Сімферополі храм Православної церкви України.

В окупованому Криму через підконтрольний Російській Федерації «суд» намагаються відібрати єдиний в Сімферополі храм Православної церкви України (ПЦУ).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляється, що до «суду» направили позов з вимогою від ПЦУ звільнити храм в центрі Сімферополя. Також повідомляється, що церква досі «працює поза правового поля Росії». У Криму підкреслюють, що ПЦУ в Сімферополі не привела свої установчі документи у відповідність із законодавством РФ, тому у неї нібито немає підстав займати приміщення.

Нагадаємо, на початку березня в Сімферополі затримали архієпископа Православної церкви України Климента. Його затримали на автовокзалі, коли він намагався виїхати в Ростов на засідання суду у справі політв'язня Павла Гриба. За словами Климента, він був затриманий через повідомлення про «пограбування» у церкві в Сімферополі, в якій він служить.

Крім того, раніше ПЦУ повідомили про загрозу повної заборони діяльності на окупованому Донбасі. Порушення прав церкви виражається в систематичних гоніннях, знущаннях, арештах і захопленнях храмів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: