МЗС України висловило Росії протест через затримання Климента

Читать на русском
У МЗС також підкреслили, що, незважаючи на звільнення архієпископа, він залишається під загрозою переслідувань окупантами.

МЗС України висловив протест Російської Федерації (РФ) через затримання окупаційною владою архієпископа православної церкви України Климента в окупованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Навіщо окупанти затримали Климента та в чому подальший ризик?Окупанти в анексованому Криму затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента, однак пізніше відпустили. Про ситуацію поговорили з експертами.

У заяві наголошується, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент виконує гуманітарну місію як голова Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини і особам, позбавленим волі.

«МЗС України висловлює протест Російській Федерації і її окупаційній владі на території Автономної Республіки Крим з приводу безпідставного затримання архієпископа Православної церкви України Климента», - йдеться в повідомленні відомства.

У МЗС також підкреслили, що, незважаючи на звільнення архієпископа, він залишається під загрозою переслідувань окупантами.

«Вимагаємо від кремлівського режиму припинити переслідування на тимчасово окупованих територіях України релігійних діячів і представників конфесій. Закликаємо світове співтовариство, наших міжнародних партнерів, правозахисні організації засудити чергове порушення прав людини в АРК», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, 3 березня в окупованому Криму російські силовики затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента. Як повідомлялося, Климента затримали на автовокзалі окупованого Сімферополя, коли архієпископ планував відвідати судовий розгляд справи політв'язня Павла Гриба в Ростові-на-Дону (Російська Федерація). Пізніше Климента відпустили без складання протоколу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: