Тимошенко не оскаржуватиме результати виборів

Читать на русском
Лідер партії Батьківщина, кандидат в президенти України Юлія Тимошенко звинуватила президента Петра Порошенка у фальсифікації президентських виборів, але в суд не піде.

Лідер партії «Батьківщина», кандидат в президенти України Юлія Тимошенко звинуватила президента Петра Порошенка у фальсифікації президентських виборів, але в суд не піде.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Тимошенко заявила під час прес-конференції 2 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

Тимошенко не виходить до 2-го туру. Що далі та чи можливий союз із Зеленським?За попередніми результатами першого туру, лідерка Батьківщини не потрапляє до другого туру. Чи буде Юлія Тимошенко продовжувати боротьбу та чого чекати, обговорили з експертами.

«Ці вибори були перетворені на фарс. Президентом Петром Порошенком, що стосується його результатів, вибори були сфальсифіковані. Вони були спотворені», - сказала вона.

За її словами, на виборах в Україні були застосовані певні технології. Зокрема, Тимошенко нагадала про реєстрацію 39 кандидатів у президенти, а також заявила про підкуп, який, за її словами, проводився і з бюджету, і поза бюджету.

Як відомо, Центральній виборчій комісії залишилося обробити трохи більше одного відсотка протоколів голосування, але переможці першого туру президентських виборів 2019 вже визначилися. Згідно з попередніми результатами, у другий тур виходять комік Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко.

Зеленський набирає 30,26% голосів. Далі йдуть Петро Порошенко з результатом 15,92% голосів і Юлія Тимошенко - 13,39%. Топ-5 кандидатів замикають Юрій Бойко (11,65%) та Анатолій Гриценко (6,92%).

За результатами підрахунку, на даний момент Тимошенко лідирує в Івано-Франківській області (22,49%).

Раніше «Слово і Діло» проаналізувало, за яку посаду Тимошенко спробує поборотися в подальшому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: