Епіфаній готовий виконати умови Румунії щодо ПЦУ

Читать на русском
Митрополит Епіфаній заявляє про готовність Православної церкви України виконати умови Румунської церкви для визнання ПЦУ.

Митрополит Епіфаній заявляє про готовність Православної церкви України виконати умови Румунської церкви для визнання ПЦУ.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю Українській правді в понеділок, 4 березня.

Епіфаній пояснив, чому ПЦУ не поспішають визнавати в світіЕпіфаній зазначив, що сподівався на швидке визнання з боку Елладської та Кіпрської церков, однак РПЦ заважає цьому.

Він вважає прийнятним створити всередині ПЦУ вікаріат для румунських віруючих на Буковині, про що просила Румунська церква.

«Звичайно. Потрібно вести переговори. Ця заява була лише минулого тижня, ми обговоримо все. Ми готові. І це буде дзеркальним кроком, тому що на території Румунської церкви вже створено вікаріат для українських парафій, де моляться українською. Чому нам не надати таку ж можливість для румунів?», - заявив митрополит.

Предстоятель ПЦУ додав: «Я не вважаю це проблемою і впевнений, що ми вирішимо це питання, і Румунська церква визнає нашу автокефалію».

Як повідомлялося, Румунська православна церква може визнати ПЦУ, якщо українська влада забезпечить права і свободи румунських громад.

Водночас Сербська православна церква відмовилася визнавати ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: