Україна продовжує перегляд усіх угод у межах СНД – Клімкін

Читать на русском
Зараз Україна офіційно вийшла з переліку країн співдружності і не бере участі в будь-якій діяльності в межах СНД, запевнили в МЗС.

Україна не бере участі в будь-якій діяльності в межах СНД і завершує перегляд всіх угод зі Співдружністю.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 5 квітня, заявив журналістам у Києві міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє УНН.

Росія вимагає від України сотні мільйонів за СНДУ Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що Україна винна СНД більш як 300 млн рублів внесків.

«Я не їздив на жодні СНД-шні тусовки, коли ми фактично не вийшли з СНД», - сказав Клімкін, відповідаючи на питання журналіста про те, чи планує він відвідати сьогоднішній з'їзд.

За його словами, зараз Україна офіційно вийшла з переліку країн співдружності і не бере участі в будь-якій діяльності в межах СНД.

«Єдине, що ми робимо, - ми завершуємо перегляд всіх угод таким чином, щоб «убити» з усіма угодами, які нам не потрібні, і залишити такі, що важливі просто для українців - в контексті пенсійного забезпечення, визнання дипломів. Головне, про що ми повинні турбуватися, - це люди», - зазначив глава МЗС.

Раніше Росія направила офіційне запрошення Україні для участі в засіданні Ради міністрів закордонних справ держав СНД, яке пройде 5 квітня в Москві.

Також міністр закордонних справ Павло Клімкін раніше заявив, що принципових змін у зовнішній політиці України при новообраному президенті не буде.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: