Україна вийшла зі ще однієї угоди в межах СНД

Читать на русском
Кабінет міністрів України підтримав вихід з угоди про загальні умови поставок товарів між організаціями країн-учасниць Співдружності незалежних держав.

Кабінет міністрів України підтримав вихід з угоди про загальні умови поставок товарів між організаціями країн-учасниць Співдружності незалежних держав.

Як пише «Слово і Діло», відповідні документи є в розпорядженні «РБК-Україна».

Україна закрила представництво при СНДУкраїні все одно спрямують запрошення для участі в засіданні ради глав урядів СНД, яке відбудеться в Астані 2 листопада.

В уряді зазначили, що за результатами аналізу Угоди про загальні умови поставок товарів пропонується припинити її дію. Цей документ був розроблений для реалізації міждержавних торгово-економічних угод у межах СНД і підписаний під час переходу учасниць Співдружності до ринкових відносин.

Зокрема, в Угоді зазначені принципи укладання, внесення змін та розірвання торгово-економічних угод із зазначенням обсягів, конкретних постачальників, термінів поставки і закріплення конкретних постачальників за конкретними покупцями, що неприпустимо в умовах ринкової економіки. Угода застаріла й не відповідає сучасному стану відносин між країнами.

Нагадаємо, минулого тижня Україна вийшла ще з трьох угод у межах СНД, які пов'язані з торгово-економічними відносинами.

До цього Україна вийшла з угоди про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в Співдружності незалежних держав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: