Україна відмовилася брати участь у саміті голів МЗС країн СНД

Читать на русском
Україна не збирається бути присутньою на засіданні Ради міністрів закордонних справ країн СНД.

Україна не збирається бути присутньою на засіданні Ради міністрів закордонних справ країн СНД.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Засідання РМЗС держав СНД заплановано на 5 квітня і проведуть його в Москві. Відмова в участі пов'язана з припиненням участі в статутних органах співдружності за рішенням Ради нацбезпеки та оборони України.

«Україна не братиме участі в заході, оскільки у відповідності з рішенням Ради національної безпеки та оборони України від 2 травня 2018 року «Про зупинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності незалежних держав», введеного в дію указом президента України від 19 травня 2018 року № 139, наша держава припинила свою участь у статутних органах співдружності», - повідомили в МЗС.

Нагадаємо, 1 квітня припинив свою дію договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією. Договір про дружбу було підписано в 1997 році президентом України Леонідом Кучмою та президентом Росії Борисом Єльциним, набув чинності 1 квітня 1999 року. Сторони зобов'язалися поважати територіальну цілісність і підтвердили непорушність чинних між ними на момент підписання договору кордонів.

10 грудня 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон № 0206 про припинення дії договору про дружбу. А 12 грудня закон набрав чинності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: