Кабмін розірвав ще кілька угод у межах СНД

Читать на русском
Кабінет міністрів України припинив дію ще низки угод, підписаних у межах Співдружності незалежних держав.

Кабінет міністрів України припинив дію ще низки угод, підписаних у межах Співдружності незалежних держав (СНД).

Як пише «Слово і Діло», відповідні документи є в розпорядженні «РБК-Україна».

Україна вийшла з чергової угоди в межах СНДУгода загалом застаріла й не відповідає сучасному стану торгово-економічних відносин між країнами.

На сьогоднішньому засіданні уряд ухвалив рішення припинити дію наступних угод:

– Про міждержавний обмін економічною інформацією (підписано 26 червня 1992 року в Мінську); – Про обмін інформацією у сфері зовнішньоекономічної діяльності (підписано 24 вересня 1993 року в Москві); – Про співробітництво у сфері зовнішньоекономічної діяльності (підписано 15 травня 1992 року в Ташкенті).

В уряді підкреслюють, що на сьогодні Україна має низку зобов'язань у сфері міжнародної торгівлі, зокрема як учасниця Світової організації торгівлі та в межах Угоди про асоціацію з Євросоюзом, окремі норми якої несумісні з вищевказаними зобов'язаннями в межах СНД.

Нагадаємо, раніше Україна вийшла з угоди про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в Співдружності незалежних держав. Тоді в уряді пояснили, що угода застаріла та не відповідає сучасному стану торговельно-економічних відносин між країнами.

Відзначимо, в травні 2018 року президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про вихід України з договорів СНД.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: