У Луцьку на хабарі затримали чиновника Держгеокадастру

Читать на русском
У Луцьку поліція затримала чиновника із Держгеокадастру Сумської області за вимагання у бізнесмена хабара в розмірі 20 тис. дол.

У Луцьку поліція затримала чиновника із Держгеокадастру Сумської області за вимагання у бізнесмена хабара в розмірі 20 тис. дол.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Нацполіції України в четвер, 4 квітня, пише «Слово і Діло».

«Співробітники Управління захисту економіки Нацполіції у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Західного регіону України затримали одного із керівників Держгеокадастру Сумської області на одержанні неправомірної вигоди в понад півмільйона гривень», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що чиновник вимагав від підприємця 20 тис. дол. США неправомірної вигоди (еквівалент у національній валюті 552 тис. грн) за вирішення таких питань, як спрямування проекту землеустрою на експертизу та його подальше узгодження посадовими особами Держгеокадастру України.

Відзначається, що чиновник підписав всі необхідні документи для проведення відповідної експертизи. Він був затриманий в Луцьку біля власного автомобіля.

Зараз ведуться слідчі дії, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. Ч. 3.ст. 368 передбачає, що за отримання хабара в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, має бути покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Хабарем у великому розмірі вважається така сума, яка у двісті й більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а в особливо великому - така сума, яка в п'ятсот й більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Раніше на Івано-Франківщині співробітник поліції погорів на хабарі.

Також нагадаємо, СБУ викрила на хабарі керівника Головного управління Держслужби праці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: