СБУ викрила на хабарі керівника Головного управління Держслужби праці

Читать на русском
Загалом, співробітники Служби безпеки України задокументували майже 20 фактів отримання чиновником хабарів на загальну суму майже 50 тис. грн.

Співробітники Служби безпеки України зі складу Об'єднаних сил викрили на хабарі керівника Головного управління Держслужби праці в Луганській області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ООС на сторінці в Facebook.

Чиновник вимагав від керівників підприємств вугільної промисловості щомісячну «данину» в розмірі від двох до п'яти тисяч гривень. За цю суму зловмисник обіцяв «відкладати» терміни усунення виявлених порушень законодавства про охорону праці на шахтах і, в порушення вимог, надавав дозволу на продовження господарської діяльності.

«За висновками експертів, ігнорування правил безпеки на об'єктах критичної інфраструктури могло призвести до виникнення надзвичайних ситуацій, що загрожувало життю шахтарів», - йдеться в повідомленні.

Загалом, співробітники Служби безпеки України задокументували майже 20 фактів отримання чиновником хабарів на загальну суму майже 50 тис. грн.

Правоохоронці затримали чиновника у службовому кабінеті під час отримання чергового платежу від керівника вугільного підприємства. Чиновнику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

У рамках відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про обрання чиновнику запобіжний захід. Операція з викриття зловмисника проводилася спільно з Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

Раніше в Харкові майор поліції попався на хабарі.

Також нагадаємо, СБУ затримала на хабарі співробітника Управління патрульної поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: