В «Опорі» прокоментували дебати на стадіоні

Читать на русском
Можливі дебати Володимира Зеленського та Петра Порошенка на стадіоні має організувати Суспільне.

Можливі дебати Володимира Зеленського та Петра Порошенка на стадіоні має організувати «Суспільне».

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook повідомила координатор громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

У мережі обговорюють можливі дебати між Порошенком і ЗеленськимВолодимир Зеленський і Петро Порошенко можуть провести дебати на стадіоні Олімпійський. У нашій добірці реакція соцмереж на можливу подію.

За її словами, закон дає кандидатам право на агітацію, в тому числі і на дебати, виключно за рахунок виборчого фонду. У той же час, якщо мова йде про формат стадіону, то витрати на нього мають покрити кандидати в рівній пропорції.

Крім того, закон зобов'язує «Суспільне» організувати дебати 19 квітня на кошти платників податків. Формат дебатів повинні визначати не кандидати, а мовник і провідні.

«У сформованій ситуації, і якщо кандидати хочуть об'єднувати країну, їм доведеться йти на офіційні дебати обом, як і на стадіон. Або бюджетними коштами потрібно оплатити "Олімпійський», де саме «Суспільне» організовуватиме змістовну частину», - додала Айвазовської.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна суспільна телерадіокомпанія України розпочала переговори шодо дебатів Зеленського і Порошенка.

Зазначимо, Міністерство внутрішніх справ України вже заявило про готовність забезпечити охорону дебатів на НСК «Олімпійський».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: